EFDN

Unibet is maatschappelijk partner van het European Football Development Network (EFDN). EFDN zet voetbal in als instrument voor maatschappelijke projecten. Via het netwerk werken professionele voetbalclubs uit heel Europa samen om de kwaliteit en impact van maatschappelijke projecten te vergroten.

Maatschappelijk partners

EFDN en Unibet

Unibet is maatschappelijk partner van het European Football Development Network (EFDN). EFDN zet voetbal in als instrument voor maatschappelijke projecten. Via het netwerk werken professionele voetbalclubs uit heel Europa samen om de kwaliteit en impact van maatschappelijke projecten te vergroten. Kindred Group, het moederbedrijf van Unibet, is sinds 2019 partner van EFDN. In Nederland gaan EFDN en Unibet zich richten op de volgende projecten:

Fair Sport 4 All

Het Fair Sports 4 All programma bestaat uit een workshop om spelers, managers en andere betrokken partijen in de sport bewuster te maken over de risico’s van matchfixing. Tijdens deze workshop leren deelnemers hoe te reageren op aanbiedingen van matchfixing en waar deze te melden. Dit programma heeft EFDN speciaal ontwikkeld voor Unibet. Wij zien matchfixing als een bedreiging voor de sport en onze industrie. De workshop over de risico’s van matchfixing wordt aangeboden aan alle Nederlandse voetbalclubs die aangesloten zijn bij EFDN, waaronder Ajax, AZ, De Graafschap en NAC Breda.

More than Football Fund

Met het ‘More than Football Fund’ willen EFDN en Unibet de maatschappelijke kracht van voetbalclubs in Nederland verder versterken. Een stadion is veel meer dan alleen een plek waar wedstrijden worden gespeeld. Het is een ontmoetingsplek die ook gebruikt wordt voor allerlei maatschappelijke projecten op het gebied van onderwijs, gezondheid, werkgelegenheid en sociale inclusie. Dankzij het ‘More than Football Fund’ kunnen voetbalclubs die aangesloten zijn bij EFDN een subsidie aanvragen voor vernieuwende projecten waarvoor ze bij andere fondsen moeilijker financiering kunnen krijgen.

More than Football Fund

Met het ‘More than Football Fund’ willen EFDN en Unibet de maatschappelijke kracht van voetbalclubs in Nederland verder versterken. Clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie ontvangen extra financiële steun om projecten mogelijk te maken die anders moeilijk van de grond komen. In 2022 hebben in totaal tien clubs extra steun gekregen. FC Groningen liep weg met een cheque van €2.500 voor het project Skillsbox. Dit project is speciaal voor basisscholen in de gemeente Groningen en daagt kinderen uit om op verschillende manieren te bewegen. Zes clubs kregen een bedrag van €5.000 overhandigd om hun project te realiseren. Zo gaat NAC Breda een Blindentribune realiseren, terwijl Vitesse een re-integratie project opstart om jongeren binnen zes maanden voor te bereiden op een betaalde baan of studie. RKC Waalwijk gebruikt het geld juist om het hele stadion rolstoelvriendelijk te maken. Het G-voetbal project van FC Emmen ontving uiteindelijk €7.500. Met het G-voetbalteam wil FC Emmen een podium creëren voor G-spelers met ambitie door te laten zien dat het, ondanks het hebben van een beperking, mogelijk is om op hoog niveau te voetballen. NEC Nijmegen ontving de grootste cheque ter waarde van €10.000 voor haar project om rolstoelvoetbal op te zetten in de regio Nijmegen. Er is in heel Nederland steeds meer vraag naar rolstoelvoetbalteams en competitie voor deze teams. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met Uniek Sporten en de KNVB. Meer informatie over het More Than Football Fund is te vinden via onderstaande button.

Fair Sports 4 All

Matchfixing is een bedreiging voor de sport en de online kansspelindustrie. Daarom heeft Unibet in samenwerking met EFDN het Fair Sports 4 All-programma ontwikkeld.

Onze ambitie

Unibet Impact werkt samen met partners in de top- en amateursport en maatschappelijke organisaties. Het unieke programma heeft als doel de maatschappelijke kracht van sport te benutten en versterken.