EFDN

Unibet is maatschappelijk partner van het European Football Development Network (EFDN). EFDN zet voetbal in als instrument voor maatschappelijke projecten. Via het netwerk werken professionele voetbalclubs uit heel Europa samen om de kwaliteit en impact van maatschappelijke projecten te vergroten.

Maatschappelijk partners

EFDN en Unibet

Unibet is maatschappelijk partner van het European Football Development Network (EFDN). EFDN zet voetbal in als instrument voor maatschappelijke projecten. Via het netwerk werken professionele voetbalclubs uit heel Europa samen om de kwaliteit en impact van maatschappelijke projecten te vergroten. Kindred Group, het moederbedrijf van Unibet, is sinds 2019 partner van EFDN. In Nederland gaan EFDN en Unibet zich richten op de volgende projecten:

Fair Sport 4 All

Het Fair Sports 4 All programma bestaat uit een workshop om spelers, managers en andere betrokken partijen in de sport bewuster te maken over de risico’s van matchfixing. Tijdens deze workshop leren deelnemers hoe te reageren op aanbiedingen van matchfixing en waar deze te melden. Dit programma heeft EFDN speciaal ontwikkeld voor Unibet. Wij zien matchfixing als een bedreiging voor de sport en onze industrie. De workshop over de risico’s van matchfixing wordt aangeboden aan alle Nederlandse voetbalclubs die aangesloten zijn bij EFDN, waaronder Ajax, AZ, De Graafschap en NAC Breda.

More than Football Fund

Met het ‘More than Football Fund’ willen EFDN en Unibet de maatschappelijke kracht van voetbalclubs in Nederland verder versterken. Een stadion is veel meer dan alleen een plek waar wedstrijden worden gespeeld. Het is een ontmoetingsplek die ook gebruikt wordt voor allerlei maatschappelijke projecten op het gebied van onderwijs, gezondheid, werkgelegenheid en sociale inclusie. Dankzij het ‘More than Football Fund’ kunnen voetbalclubs die aangesloten zijn bij EFDN een subsidie aanvragen voor vernieuwende projecten waarvoor ze bij andere fondsen moeilijker financiering kunnen krijgen.

Fair Sports 4 All

Matchfixing is een bedreiging voor de sport en de online kansspelindustrie. Daarom heeft Unibet in samenwerking met EFDN het Fair Sports 4 All-programma ontwikkeld.

Onze ambitie

Unibet Impact werkt samen met partners in de top- en amateursport en maatschappelijke organisaties. Het unieke programma heeft als doel de maatschappelijke kracht van sport te benutten en versterken.