VVCS

De VVCS is de vakbond voor alle profvoetballers in Nederland. Ze komen op voor de belangen van de spelers en speelsters en zorgen voor de ondersteuning waar nodig. Daarnaast helpen ze spelers zonder club om zich te bewijzen met het jaarlijkse VVCS team. Unibet en de VVCS zetten zich samen in om spelers te beschermen tegen matchfixing.

Maatschappelijk partners

VVCS en Unibet

VVCS Red Button app

Unibet juicht als maatschappelijke partner van de VVCS de lancering van de VVCS Red Button app op de Nederlandse velden toe. Spelers zijn verplicht om een melding te maken bij de KNVB als zij zijn benaderd door matchfixers. Dit gebeurt vaak op een laagdrempelige manier, zoals social media. Het is daarom niet altijd duidelijk voor spelers wanneer en hoe ze een melding moeten maken. Ook twijfelen spelers soms om melding te maken omdat de gevolgen van een melding niet duidelijk zijn. Leidt het tot een schorsing? Komt het in de krant? Die onduidelijkheid zorgt voor terughoudendheid. De VVCS Red Button app stelt sporters vanaf nu in staat om anoniem melding te maken wanneer zij benaderd worden.

Matchfixing

Matchfixing vormt een serieuze bedreiging voor de sport en kansspelindustrie. De onvoorspelbaarheid van sport is heel belangrijk. Wie een wedstrijd wil fixen, is hiervoor afhankelijk van medewerking van een speler, scheidsrechter of coach. Voetballers zijn daarom kwetsbaar.

Onze ambitie

Unibet Impact werkt samen met partners in de top- en amateursport en maatschappelijke organisaties. Het unieke programma heeft als doel de maatschappelijke kracht van sport te benutten en versterken.