Verantwoord spelen

Unibet staat voor een veilig en verantwoord kansspelaanbod. Als onderdeel van het Zweedse Kindred, één van de grootste beursgenoteerde online kansspelaanbieders ter wereld, zetten wij onze kennis en ervaring in om een actieve bijdrage te leveren aan een veilige Nederlandse onlinekansspelsector. Daarbij investeren wij in onderzoek en technologie om de kwaliteit van ons aanbod en platform continu te verbeteren.

Gokken is niet zonder risico. Daarom heeft Unibet een heel geavanceerd speler detectiesysteem dat mogelijk probleemgedrag in een vroeg stadium kan herkennen, zodat wij kunnen ingrijpen. Voorkomen is immers beter dan genezen. En met succes. We zien dat de meeste spelers (8 op de 10) hun gedrag veranderen na vroegtijdig ingrijpen.

Unibet stelt data en methoden beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek. Bovendien ondersteunen we via onze samenwerkingen met maatschappelijke organisaties en sportclubs projecten op het gebied van verantwoord spelen. Een belangrijke pijler is voorlichting. Zo werken we bijvoorbeeld samen met de branchevereniging voor betaalde voetballers aan het voorlichten van deze doelgroep over verantwoord gokken.

Ons bedrijf heeft de ambitie om de inkomsten uit problematisch gokgedrag terug te brengen tot nul. Vanuit Kindred Group, het moederbedrijf van Unibet, rapporteren we hier ieder kwartaal over.

DSC05745