CBV

Unibet is de maatschappelijk partner van de vereniging van ruim 600 professionele voetbalcoaches in Nederland, Coaches Betaald Voetbal

Samen tegen matchfixing

CBV en Unibet

Unibet is de maatschappelijk partner van de vereniging van ruim 600 professionele voetbalcoaches in Nederland, de CBV. Deze organisatie behartigt de belangen van Nederlandse coaches in binnen- en buitenland en zet zich in om de karakteristieke Hollandse voetbalschool te beschermen. Unibet ondersteunt de Nederlandse coaches in de strijd tegen matchfixing.

Ook draagt Unibet bij aan ‘Coaches on Tour’, een jaarlijks terugkerend evenement waarbij coaches van betaalde voetbalclubs eenmalig een training verzorgen bij lokale G-voetbalteams.

Samen tegen matchfixing

De coach is het centrale punt binnen een voetbalclub. Bij een coach komen het veld en de bestuurskamer samen. Een goede coach ziet en weet alles binnen een voetbalclub. In samenwerking met de CBV geeft Unibet Impact coaches voorlichting over matchfixing, zodat zij pogingen tot matchfixing tijdig herkennen en weten hoe hiermee om te gaan.

Preventie van matchfixing

Unibet ziet matchfixing als een bedreiging voor sport en kansspelindustrie. Sport en kansspelen bestaat uit emotie, kracht, doorzettingsvermogen en spanning, maar zonder onvoorspelbaarheid verliest dit haar waarde. Unibet ziet een nadrukkelijke verantwoordelijkheid voor de kansspelsector om spelers, coaches en andere betrokken partijen in de sport bewuster te maken over de risico’s van matchfixing en om actief bij te dragen aan voorlichting over matchfixing.

Onze ambitie

Unibet Impact werkt samen met partners in de top- en amateursport en maatschappelijke organisaties. Het unieke programma heeft als doel de maatschappelijke kracht van sport te benutten en versterken.