Integriteit in de sport

Sport is de grootste entertainmentindustrie ter wereld waar miljarden mensen dagelijks van genieten. Wedden op sport zorgt voor spanning en emotie, maar verliest haar waarde zonder onvoorspelbaarheid. Wanneer de integriteit van sport niet wordt beschermd, winnen alleen de criminelen. Daarom zet Unibet zich, samen met anderen, volledig in om matchfixing te bestrijden.

Signaleren en samenwerking zijn de sleutel in de strijd tegen matchfixing.


Signaleren

Als digitaal bedrijf houden we alle geplaatste weddenschappen scherp in de gaten. We verzamelen informatie en ontwikkelen hiermee nauwkeurige inlichtingen over verdachte wedpatronen. Bij het ontdekken van verdachte gokactiviteiten melden we dit zonder uitzondering. Allereerst rapporteren wij aan de opsporingsautoriteiten. Ten tweede rapporteren we, wanneer mogelijk, aan relevante sportbesturen. Ten derde rapporteren we aan IBIA, de integriteitsinstantie van de gereguleerde Europese gokindustrie.

Samenwerking

Een open en eerlijke samenwerking tussen aanbieders, sportbesturen en autoriteiten is noodzakelijk om de integriteit van sport te behouden. Denk hierbij aan samenwerking met opsporingsinstanties om informatie te delen of door preventieve voorlichting te geven aan professionele sporters samen met de sport- of spelersbonden.

FS4 A logo RGB ON LIGHT BACKGROUND Medium