NAC Ambassadeur

Samen met Unibet werkt NAC aan een sociaal sterkere samenleving in Breda

Als onderdeel van het partnership tussen Unibet en NAC Breda wordt er samengewerkt met NAC Maatschappelijk om sociale impact te creëren. Hieruit is het concept "NAC Ambassadeur"onstaan, waarbij nieuwe Bredanaars kennis te laten maken met de stad en de club. Door nieuwe Bredanaars die nog geen binding hebben in de stad, zoals nieuwe vluchtelingen, kennis te laten maken met de voetbalclub NAC worden worden kloven in de stad gedicht. Het stimuleren, motiveren en betrekken van (kwetsbare) doelgroepen staat daarbij centraal. Met een buddysysteem worden supporters gematcht aan nieuwkomers in de stad die samen wedstrijden van NAC bezoeken.

Op 28 april stond de eerste activiteit voor de nieuwe Bredanaars op het programma. De deelnemers werden om 14:00 verwacht in de NACademy. Daar werden ze verwelkomt met een drankje. Toen eenmaal iedereen binnen was kon de campagne worden afgetrapt met een kennismakingsspel. Nadat iedereen zich had voorgesteld en duidelijk was geworden waar het project over ging was het tijd voor een rondleiding door het Rat Verlegh Stadion, afgesloten met een teamfoto langs het heilige gras.

De tweede activiteit vond plaats op een zonnige donderdagmiddag op 4 mei. Om 13:00 werden de vluchtelingen wederom in de NACademy verwelkomd. Ditmaal begon de activiteit met een heerlijke lunch. Daarnaast was er ook nog een speciale gast aanwezig, namelijk John Karelse. Na de lunch stond een NAC-fietstocht op de planning. Samen met een gids fietsten de nieuwe Bredanaars langs vele plekken in Breda, die te binden zijn aan NAC. Zo fietsten ze onder andere langs de oude Beatrixstraat, café De Beyerd en de Old Dutch. Na de fietstocht kwam ook de tweede activiteit tot een einde.

Vrijdag 12 mei kwamen de vluchtelingen voor de laatste activiteit naar het Rat Verlegh Stadion toe. Om 18.30 verzamelde iedereen zich in de NACademy om samen te eten. Toen iedereen zijn buik had vol gegeten vertrokken ze naar de tribunes om de wedstrijd NAC – Heracles Almelo te kijken. Nadat de wedstrijd tot een einde was gekomen nam iedereen afscheid van elkaar en kwam de campagne tot een eind. In de video onder dit bericht vind je een mooie sfeerimpressie van deze geslaagde dag.

Een speciaal woord van dank gaat uit naar de supporters die dit tot een succes hebben weten te brengen.

NAC ambassadeur Unibet 2
NAC ambassadeur Unibet 1
NAC ambassadeur Unibet 4
NAC ambassadeur Unibet 3