MATCHIS

Unibet en Matchis slaan de handen ineen om meer stamceldonoren te zoeken.

Unibet en Matchis slaan de handen ineen om meer stamceldonoren te zoeken.

Unibet x Matchis

Jaarlijks worden duizenden mensen gediagnosticeerd met een vorm van bloedkanker. Voor honderden van deze patiënten is een stamceltransplantatie de laatste kans om te overleven. Helaas vindt slechts 30 procent van de patiënten een geschikte donor in zijn of haar familie. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk donoren zich registreren.

Stichting Matchis zorgt ervoor dat ernstig zieke patiënten die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel mogelijk een passende donor krijgen. Het afgelopen voetbalseizoen is er veel aandacht geweest voor het belangrijke werk dat Matchis dagelijks doet. Veel mensen gaven zich op, maar er is nog altijd een groot tekort aan donoren.

Unibet 🤝 Matchis – Red een leven, word stamceldonor

Samen met Matchis, heeft Unibet daarom een campagne gelanceerd om aandacht te vragen voor het tekort aan stamceldonoren. Door het klantenbestand te activeren hebben Unibet en Matchis mensen aangemoedigd zich te registeren als stamceldonor. Gedurende deze campagne vergoedde Unibet ook de kosten die Matchis maakte om nieuwe donorregistraties te verwerken.