Fiets mee naar N.E.C.

N.E.C. en Unibet lanceren 'Fiets mee naar N.E.C.'

Unibet maakt het ‘Fiets mee naar N.E.C.’ initiatief van NEC mogelijk, wat supporters stimuleert om met de fiets naar het stadion te komen

Bijna zeventig procent van de N.E.C.-seizoenkaarthouders woont binnen een straal van tien kilometer van het Goffertstadion. Toch kiezen veel fans uit de stad en omgelegen gebieden ervoor om met de auto naar het stadion te komen. Met het initiatief ‘Fiets mee naar N.E.C.’ roept de club, in samenwerking met Unibet, supporters op met de fiets naar het stadion te komen.

Het Goffertstadion ligt centraal in Nijmegen en op fietsafstand van Nijmegen Centraal. Door beperkte parkeergelegenheid voor fietsen kiezen supporters toch vaak voor de auto als eerste vervoersmiddel naar het stadion. Om supporters een zetje in de rug te geven gaat N.E.C. fietsende N.E.C.’ers belonen. Het duurzame initiatief ‘Fiets mee naar N.E.C.’ werd gelanceerd bij de thuiswedstrijd van N.E.C. tegen Almere City FC op zaterdag 21 oktober en later in het seizoen verder uitgerold.

Speciaal voor ‘Fiets mee naar N.E.C.’ is een tijdelijk bewaakte fietsenstalling opgezet ter hoogte van de Hazenkamptribune, waar suppoerts hun fiets kunnen stallen. Deelnemers worden met een zadelhoesje beloond en er zal een heuse fietsstraat in het leven geroepen worden om de fietsende supporter éxtra in het zonnetje te zetten.

Parkeergelegenheid rondom het Goffertstadion is al jaren een vraagstuk voor N.E.C. De club wil graag meer parkeergelegenheid creëren voor fietsen, maar is hiervoor afhankelijk van de mogelijkheden in het Goffertpark. Met de pilot proberen N.E.C. en Unibet de fietsproblematiek aan de kaak te stellen en samen met de Gemeente Nijmegen te kijken naar structurele oplossingen in de toekomst.