Telstar

In een driehoek met De Graafschap zullen Unibet en Telstar zich inzetten voor het inzamelen van geld voor onderzoek naar alvleesklierkanker.

maatschappelijk partners

Telstar en Unibet

Met Unibet Impact, een programma waarmee Unibet investeert in de Nederlandse sport- en sportcultuur, gaan Unibet en Telstar onder meer de krachten bundelen om geld in te zamelen voor onderzoek naar alvleesklierkanker.

De Kist Cup

Telstar en Unibet gaan in samenwerking met de Graafschap een voetbalwedstrijd organiseren. Deze wordt opgedragen aan clublegende Simon Kistemaker, die vorig jaar overleed aan kanker. De opbrengsten van het toernooi zullen gaan naar Support Casper en worden ingezet voor onderzoek naar alvleesklierkanker.

Pieter de Waard, algemeen directeur Telstar: “De Witte Leeuwen en Unibet zijn beide maatschappelijk betrokken partijen. Daar we nu de handen ineenslaan, vind ik geweldig. Door de Kist Cup te organiseren, die we opdragen aan clublegende Simon Kistemaker en zijn vrouw Thea, dragen we bij aan onderzoek naar alvleesklierkanker. We kijken ernaar uit om samen met Unibet jaarlijks nog meer projecten op te pakken om zo een nog grotere impact te maken in de samenleving.”

Kist Cup

In samenwerking met Telstar en De Graafschap organiseerde Unibet dit seizoen de Kist Cup, een ode aan Simon Kistemaker. De oud-trainer van beide clubs overleed in november 2021 aan de gevolgen van kanker. Met de Kist Cup de is ruim €25.000 opgehaald voor Support Casper waarmee extra onderzoek naar alvleesklierkanker kan worden gedaan. Superboeren en Witte Leeuwen, bedankt! De eerste editie van de Kist Cup is gewonnen door Telstar.

Onze ambitie

Unibet Impact werkt samen met partners in de top- en amateursport en maatschappelijke organisaties. Het unieke programma heeft als doel de maatschappelijke kracht van sport te benutten en versterken.